name=“p:domain_verify” content=“777b6b19394091e88f31726a53555b60"

Waarom The Fittest You?

Online hulpverlening is booming en we snappen heel goed dat jij in dat overaanbod door de bomen het bos niet meer ziet. Komt daar nog bij dat iedereen zich zomaar personal trainer, voedingsdeskundige of coach kan noemen, waardoor er ook heel wat – pardon our French – prutsers zonder enige ervaring of opleiding je toch hun diensten aanbieden.

Hoe kan jij dan nog weten waar je echt in goede handen bent?

We got you. Bij The Fittest You ben je er zeker van dat je in goede, wat zeggen we, gouden handen bent. Elk teamlid heeft een uitgebreide professionele opleiding achter de rug en beschikt over alle nodige kennis en ervaring om jou op de best mogelijke manier te begeleiden.

Een team van experts,
elk met hun eigen specialisaties

Bij The Fittest You hanteert iedereen dezelfde visie: alles begint met respect voor je eigen lichaam en geest. Maar daarnaast heeft elke expert ook zijn eigen specialisatie en ervaring. Zo vindt iedereen bij ons een coach die bij hen past.

Power Academy

Power Up trajecten

Virtual Power Classes

Praktijk Hoegaarden

Meer weten, of heb je vragen?

Ons verhaal

 

Let us take you on a trip down memory lane. Het zaadje voor The Fittest You werd lang geleden geplant. In haar jeugd worstelde oprichtster Gudrun jarenlang met verschillende eetstoornissen. Na een lange, heftige strijd overwon ze die, en vanaf dan was het duidelijk: ze moest en zou zoveel mogelijk mensen uit het dal helpen waar ze zelf zo lang in had gezeten.

De droom is groot, maar duidelijk: respect voor lichaam en geest preachen en teachen tot iedereen goed in hun vel zit. We rusten niet tot jij stopt met twijfelen aan jezelf en jezelf eindelijk goed vindt zoals je bent. Want als je goed in je vel zit, kan je de wereld aan. Dat is wat Gudrun (en iedereen bij The Fittest You met haar) gelooft én belooft.

Stap 1 was een boek. “The Fittest You” kwam in april 2019 uit en hielp duizenden mensen op hun weg naar zelfacceptatie en -zorg. Maar dat was niet genoeg. En dus stampte Gudrun naast een boek ook een bloeiende zaak uit de grond, waar aandacht voor lichaam en geest centraal staat. Dankzij groepslessen, personal training, voedingsadvies en mindfulness leerden alweer honderden mensen beter voor zichzelf zorgen.

En toen was er een virus
Nog maar net geopend, of de praktijk moest opnieuw de deuren sluiten door een pandemie. Het zou voor veel mensen genoeg zijn om bij de pakken te blijven zitten, maar niet voor Gudrun. In plaats van haar ambities op te bergen, ging ze gewoon nog een stapje verder.

Dezelfde missie, maar dan online.
Het offline leven stond op pauze, maar over de hele wereld schoten online coaches en trajecten als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen merkten we dat mensen niet meer echt wisten waar te beginnen in hun zoektocht naar online begeleiding, maar helaas ondervonden we ook dat niet elke coach of begeleider even opgeleid of ervaren is.

Daar wilden wij bij The Fittest You verandering in brengen. Dus zochten we een fantastisch 20-koppig team van gelijkgestemde en goed opgeleide professionals bij elkaar. Zodat we jullie op een onderbouwde en persoonlijke manier online kunnen begeleiden naar een gelukkig en gezond leven. Met cursussen, online groepslessen en individuele begeleidingstrajecten onder het toeziend oog van een gekwalificeerd coach die bij jou past.

BOOST!

Gezond en gelukkig leven voor iedereen.

 

Daarnaast is The Fittest You ook co-founder van BOOST!, een programma dat gezond en gelukkig leven betaalbaar én eenvoudig maakt voor iedereen. Met BOOST! word jij weer baas over je eigen lijf en heb jij altijd jouw pocket sized diëtiste, personal trainer en psycholoog op zak.

Team

Office 

Ons management zorgt ervoor dat alles voor én achter de schermen vlotjes verloopt.

Gudrun Hespel – CEO

Vandaag de dag sta ik sterk in mijn schoenen, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Als jonge tiener en twintiger kreeg ik te maken met een 8-jaar durende strijd tegen anorexia, orthorexia an boulimia. Van een kind vol levenslust en durf veranderde ik in mijn tienerjaren in een bange, bloedonzekere en stille tiener. Een lange en intensieve behandeling heeft mij gelukkig geholpen om mijn demonen te overwinnen en sterker in het leven te staan dan ooit.

Dat ik iets in de zorgsector zou doen, wist ik al van kleins af aan. Altijd al wilde ik dokter worden… Tot ik in mijn 4e jaar geneeskunde zat en tijdens mijn stages besefte dat dit helemaal niet was wat ik echt wilde doen. Na lang nadenken besloot ik om van richting te veranderen en psychologie te gaan studeren. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad. Als ervaringsdeskundige psycholoog probeert ik nu met hart en ziel anderen te helpen die met een eetstoornis worstelen.

Sporten is daarnaast ook altijd al een belangrijk deel van mijn leven geweest, alles deed ik graag als kind, als het maar actief was. In mijn studententijd ontdekte ik dan ook nog eens een nieuwe passie: bakken en koken. Tijdens mijn studies psychologie begon ik een blog met gezonde recepten en tips en tricks, wat al snel een zeer uit de hand gelopen hobby werd en later deel ging uitmaken van mijn job. Ondertussen heb ik verschillende opleidingen afgerond tot personal trainer en heb ik een boek geschreven dat in april 2019 uitkwam en meteen ook het startschot was om een eigen praktijk op te starten. Dit was voor mij een startschot van een rollercoaster van een jaar waarin niet alleen mijn bedrijf enorm is uitgebreid en ik een tweede bedrijf ben opgestart, maar waarin ik zelf ook enorm gegroeid ben als persoon.

Mijn grootste droom is en blijft zoveel mogelijk mensen te helpen om éindelijk beter in hun vel te zitten en zichzelf graag te leren zien. One person at a time.

4 augustus 1991

Master in de klinische psychologie (en bachelor in geneeskunde)
NASM certified Personal Trainer
Pre- en postnatale training level 2 coach
Running analysis and re-education certified

Auteur The Fittest You °april 2019
Zaakvoerder The Fittest You °september 2019
Co-founder BOOST! °mei 2020

Passie voor sporten, gezond koken (maar met een zwak voor ijsjes en pizza) en vooral mensen helpen

Nikki Schelfhout – COO

Ik wist als jonge adolescent al heel vroeg welke richting ik uit wou. Ik hield van wiskunde en wetenschappen en ondanks dat ik geen economie studeerde was ik erg gepassioneerd door onderwerpen als business en management. Het was na het zesde middelbaar dus heel duidelijk dat ik handelsingenieur ging studeren. Die grote passie voor alles wat met business analyse, people management, entrepreneurship en marketing te maken heeft, is doorheen mijn studies enkel en alleen nog gegroeid. 

Ik heb de kans gekregen om tijdens mijn studies met 101 dingen bezig te zijn, veel zaken op te starten en nog meer ideeën mee vorm te geven. Dit is dan ook hetgene waar ik het meest energie uithaal. Naast mijn allereerste job bij een IT consultancy waar ik voornamelijk bezig was met het analyseren van softwareapplicaties heb ik ook mijn eigen zaakje ‘Tales’. Omdat ik niet precies kon kiezen wat ik nu eigenlijk liever doe: juwelen maken of cocktails shaken, heb ik besloten om ze allebei op te zetten. Een bezige bij dus. 

Mijn strong suit is structuur brengen in de chaos. The Fittest You beschikt over een ijzersterke go with the flow attitude. Het is mijn job meer structuur te brengen in deze flow en onszelf zo de ruimte te geven om als bedrijf nog meer te groeien; nieuwe opportuniteiten na te jagen en nieuwe kansen te creëren.

18 juni 1995

Handelsingenieur: Data Analytics – Universiteit Gent
Digitale marketing (CVA)

COO bij The Fittest You

Volleybal, reizen, terrasjes doen & wandelen

“Do it with passion”

Aurélie De Jong – Online Business Manager

Nadat ik mijn studie bio-ingenieurswetenschappen afgerond had, startte ik met een doctoraat. Tijdens die jaren werd mij echter al snel duidelijk dat mijn passie meer lag in gezonde voeding en sport. En ook al heb ik heel veel interesse in alles wetenschappelijk, toch word ik het meest gelukkig van mensen helpen. Daarom besloot ik ook om heel mijn carrière om te gooien en opnieuw te gaan studeren. Ik behaalde eerst mijn personal trainer certificaat en volgde daarna de opleiding voedings- en dieetkunde. Sinds 2020 mag ik mijzelf eindelijk officiëel diëtiste noemen.

Als diëtiste baseer ik mij vooral op de principes van intuïtief eten, met het inbouwen van gezonde gewoontes die haalbaar zijn op lange termijn. Geen strenge regeltjes of verboden voedingsmiddelen dus. Maar wel wetenschappelijk onderbouwd advies op maat om jou gezonder en beter in je vel te laten voelen.

Als personal trainer werk ik zowel graag met beginners als met meer gevorderden. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat jij ook van sporten gaat houden, net als ik. Met een focus op techniek en blessurepreventie, sport je veilig bij ons in de praktijk of via online begeleiding. Daarnaast geef ik ook groepslessen, zowel in de praktijk als online. Ik haal ontzettend veel plezier uit het lesgeven en ga dan ook altijd met een smile op mijn gezicht naar huis.

10 januari 1993

Bio-ingenieurswetenschappen (KULeuven)
NASM Certified Personal Trainer (PCA)
Voedings- en dieetkunde (UCLL)

Manager, Diëtiste & Personal Trainer bij The Fittest You

Lekker eten, krachttraining, reizen, gaan wandelen in de natuur en terrasjes doen

Silke De Kempeneer – Creative Wizard

Als tiener had ik al snel door dat ik afstand wou doen van het doorsnee algemeen secundair onderwijs. Ik was geen bankzitter, geen fan van stilzitten en knikken alsof ik het begrepen had. Niets kon mij aan het studeren zetten. In de plaats daarvan zocht ik toevlucht in dansen, piano en fotografie. Afwisseling, uitdaging en vooral creatief bezig zijn is wat ik echt nodig had. 

Ik koos op mijn 15 om alleen richting Brussel te trekken. Op het Kunsthumaniora voelde ik mij zo snel thuis. Hier studeerde ik Woordkunst-drama. Daarna besloot ik verder te gaan in de creatieve richting maar met het idee: “Ik moet zeker een job kunnen vinden.” Ik schreef me in bij Sint-Lukas Brussel en genoot hier mijn opleiding Graphic design met specialisatie Advertising & Information design.

Met deze skills kon ik al snel terecht als Project manager en later Social media creative manager. Momenteel ben ik werkzaam als creative wizard bij The Fittest You, waar ik al mijn ervaring goed kan inzetten voor zowel marketing als social media. 

28 januari 1992

Graphic & advertising Design – Sint Lukas Brussel

Graphic Designer bij The Fittest You

Full Body Training, reizen & wandelen

Nicole Broeckx – Logistiek medewerker

Mijn rugzak aan levenservaring is rijkelijk gevuld. Blutsen en builen, medailles en wierook, dierbaren dichtbij, veraf of verloren; ze maken er allemaal deel van uit. Het is mijn schat aan verhalen, maar ook een troef aan ervaringen om op mijn beurt anderen te ondersteunen op hun pad van persoonlijke groei. 

Het is mijn missie bij The Fittest You om jou gezonder, relaxer en gelukkiger te maken. Mijn kracht ligt in het vertrouwen geven, vertrouwen in jezelf en in je ene kostbare leven. Met een tikkeltje humor en een zachte glimlach.

Met de Mindfulness training reik ik je een erkend wetenschappelijk programma aan om tot rust te komen in de drukte van je bestaan en je beter in je vel te laten voelen. Beter omgaan met stress en met moeilijkheden, minder piekeren en meer zelfvertrouwen zijn enkele van de bewezen resultaten. Iedereen kan Mindfulness gebruiken om aan zelfzorg te doen en meer te genieten, je hoeft heus niet te wachten tot na je burnout…

Met de Nordic Walking initiatie sleur ik je actief naar buiten en leer ik je de basistechniek aan voor een volledige workout in volle natuur. Het is de ‘slimste’ manier van wandelen, waarbij je je hele lichaam gelijkmatig in vorm brengt en al je spieren aanspreekt, maar waarbij er ook een frisse wind door je geest kan waaien. Regelmatig Nordic Walken boost je conditie en doet je versteld staan van je eigen vitaliteit. Het mooie is dat je het bijna eender wanneer en waar kan doen, het hele jaar door.  Vergis je niet van concept: Nordic Walking is vermoedelijk niet wat jij denkt dat het is… In Finland doet 1 op 7 mensen aan Nordic Walking, jong én oud! 

2 maart 1960

Master in de lichamelijke opvoeding (KU Leuven)
Body Stress Release practitioner (South African Body Stress Release Academy)
Nordic Walking instructor (International Nordic Walking Federation)
Mindfulness trainer (Instituut voor Aandacht & Mindfulness)

Mindfulness training & Nordic walking instructor bij The Fittest You

Natuurliefhebber, fan van trektochten en slow traveling, verknocht aan mijn familie en Zuid-Afrika. Droom van een Mobilhome @retirement

“I don’t have to chase extraordinary moments to find happiness – it’s right in front of me if I’m paying attention and practicing gratitude” – Brené Brown

Diëtisten 

Onze diëtistes werken allemaal vanuit het principe van intuïtief eten. Bij ons krijg je dus geen strikt dieet of vaste regeltjes, maar leer je luisteren naar je eigen lichaam en gezonde gewoontes inbouwen in je eetpatroon. We baseren ons niet op nieuwe hypes en trends, maar op wetenschappelijk onderbouwde principes. Daarnaast hebben ze elk hun eigen specialisatie, waardoor we de perfecte match voor jou kunnen zoeken.

Aurélie De Jong

Nadat ik mijn studie bio-ingenieurswetenschappen afgerond had, startte ik met een doctoraat. Tijdens die jaren werd mij echter al snel duidelijk dat mijn passie meer lag in gezonde voeding en sport. En ook al heb ik heel veel interesse in alles wetenschappelijk, toch word ik het meest gelukkig van mensen helpen. Daarom besloot ik ook om heel mijn carrière om te gooien en opnieuw te gaan studeren. Ik behaalde eerst mijn personal trainer certificaat en volgde daarna de opleiding voedings- en dieetkunde. Sinds 2020 mag ik mijzelf eindelijk officiëel diëtiste noemen.

Als diëtiste baseer ik mij vooral op de principes van intuïtief eten, met het inbouwen van gezonde gewoontes die haalbaar zijn op lange termijn. Geen strenge regeltjes of verboden voedingsmiddelen dus. Maar wel wetenschappelijk onderbouwd advies op maat om jou gezonder en beter in je vel te laten voelen.

Als personal trainer werk ik zowel graag met beginners als met meer gevorderden. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat jij ook van sporten gaat houden, net als ik. Met een focus op techniek en blessurepreventie, sport je veilig bij ons in de praktijk of via online begeleiding. Daarnaast geef ik ook groepslessen, zowel in de praktijk als online. Ik haal ontzettend veel plezier uit het lesgeven en ga dan ook altijd met een smile op mijn gezicht naar huis.

10 januari 1993

Bio-ingenieurswetenschappen (KULeuven)
NASM Certified Personal Trainer (PCA)
Voedings- en dieetkunde (UCLL)

Diëtiste & Personal Trainer

Lekker eten, krachttraining, reizen, gaan wandelen in de natuur en terrasjes doen

Jolien Vandemoortele

Toen ik enkele jaren geleden zelf naar een sportdiëtiste ging om mijn atletiekprestaties te verbeteren, werd ik als het ware richting een eetstoornis geduwd. Ik moest starten met alles af te wegen mijn lichaam voor de gek houden met light frisdrank, koffie of kauwgum wanneer het me aangaf honger te hebben.

Wanneer weer eens gebleken was dat ik ‘geen karakter’ had of ‘het niet hard genoeg wou’ omdat ik een boterham meer gegeten had dan gepland en toen ik zelfs full-blown eetbuien kreeg die ik geheim moest houden, bleef er niets anders over dan haat en verafschuwing voor mijn lichaam. Gelukkig had ik een goed vangnet rondom mij en vond ik de kracht om die negativiteit om te buigen tot iets positiefs. 

Met mijn ervaring, kennis en empathie wil ik anderen die in hetzelfde schuitje zitten hiervoor behoeden of helpen. Het is zo dat sportvoeding vraagt om een iets genuanceerdere aanpak dan de pure ‘intuitive eating’ principes, maar ik ben er van overtuigd dat leven met de (keuken)weegschaal en restrictieve eetgewoontes gebannen kunnen worden. Zo wil ik de veel voorkomende eetstoornissen in de sport tegengaan.

11 januari 1996

Voedings- en dieetkunde

(Sport)diëtiste bij The Fittest You & Nurture by Nature

Lief zijn voor je lijf, avontuurlijke reizen & alle dieren op 4 poten

“With permission comes choice”

Annelies Heeren

Mijn interesse in voeding begon al als kleine meid. Mama helpen in de keuken en restaurantje spelen waren mijn favoriete bezigheid. Hoe ouder ik werd, hoe liever ik dit deed. In mama’s kookboeken snuisteren en eten maken voor het gezin, daar hield ik van. Mijn keuze om te gaan studeren als diëtiste was daardoor ook snel gemaakt. En toch bleef ik wat op mijn honger zitten.

Zelf kreeg ik tijdens mijn studentenperiode te kampen met een schildklierziekte waarbij mijn lichaam op korte termijn erg veranderde en mijn zelfbeeld slechter en slechter werd. Ik prijs mij nog steeds gelukkig dat ik een goed ondersteunende gezin had waar ik op kon terugvallen, maar besefte vanaf toen hoe belangrijk het mentale stuk naast voeding is. Daarom besloot ik om na mijn studies als diëtiste nog voor een bijkomende bachelor te kiezen in de geestelijke gezondheidszorg om meer te leren over de psychologische aspecten in de mens. Tijdens dat jaar deed ik ruime ervaring op rond eetstoornissen. 

Gedurende een lange periode werkte ik als diëtiste in de klinische sector maar struikelde hier vooral op de tijdsdruk en de weinige tijd in de mens te kunnen steken. In 2019 zei ik vaarwel tegen het klinisch werk om mij meer te kunnen focussen op mijn eigen praktijk en mijn andere passies.

Ik wil mensen helpen om op lange termijn een nieuw en gezond persoon te worden. Ik heb een ruime ervaring en interesse in eetproblemen, verstoorde relaties met eten en eetstoornissen. Zoeken naar de beste manier om mensen blijvend te motiveren, dat is waar ik elke dag mee bezig wil zijn. Ik wil mensen overtuigen om vaarwel te zeggen tegen de gekende crashdiëten – selectieve eetpatronen en ellenlange verboden lijstjes. Want het leven is om van te genieten, dat is waarvoor ik sta, én dat wil ik aan ieder van jullie overbrengen.

17 september 1991

Voedings-en dieetkunde – banaba geestelijke gezondheidszorg

Diëtiste sinds 2013 en freelance floriste/styliste bij Arima Styling

GENIETEN (en dat doe ik door gezellige momenten te creëren met mijn gezin, door bezig te zijn met bloemen, door lekker te eten, door te shoppen, reizen, ….)

“Quand on veut, on peut!”

Laura De Geyter

Gezondheid, voeding en beweging speelden al jaren een belangrijke rol in mijn leven maar door mijn achtergrond in Communicatiewetenschappen kon ik ze aanvankelijk niet in mijn professionele leven integreren. Halverwege mijn twenties besefte ik dat ik menselijk contact miste in mijn job, het gevoel van anderen te kunnen helpen, en besloot ik dat het tijd was om mijn droom na te jagen.

Drie jaar studeren en twee buitenlandse stages later mocht ik me officieel diëtiste noemen en sindsdien is mijn passie voor wat ik doe enkel gegroeid. Het blijft me choqueren op welke manier de gemiddelde vrouw over haar eigen lichaam denkt en praat. En ook ik worstelde lange tijd met een drang naar ‘het perfecte lijf’, ondertussen weet ik dat zoiets niet bestaat en is het mijn missie om jou te bewijzen dat je méér bent dan een lichaam en om je vrede te laten sluiten met voedsel en je eigen lijf.

Met boeken, webinars en opleidingen verdiep ik me continu in topics als emotie-eten, intuïtief eten, Health At Every Size en de behandeling van eetstoornissen. Als vegetariër ben ik bovendien ervaringsdeskundige in plant based voeding en ik deel dan ook met plezier mijn favoriete recepten met jou! Ontdek samen met mij hoe je de weegschaal en de spiegel aan de kant kan schuiven en hoe je blijvende gewoontes kan aanleren die je écht gezonder en gelukkiger zullen maken – je zal merken dat deze investering in jezelf de tijd en moeite meer dan waard is!

15 september 1990

Master Communicatiewetenschappen (KUL)
Bachelor Voedings- en Dieetkunde (UCLL)

Diëtiste bij The Fittest You & Praktijk Buikgevoel + Lector aan UCLL

Lekker koken én eten (in goed gezelschap), reizen met de rugzak, zwemmen met zeeschildpadden, bewegen, muziek & festivals en lezen in de zon.

Psychologen 

Ons team van psychologen en coaches staan voor je klaar om je te begeleiden naar een sterkere versie van jezelf. Zij hebben elk hun eigen specialisatie; organisatie en planning, eetstoornis begeleiding, meer zelfvertrouwen of andere psychologische problematiek.. Je kan er allemaal mee terecht bij The Fittest You.

Leonie Lefèvre

Mijn interesse in psychologie begon al op jonge leeftijd, ik zag hoe veel mensen rondom mij zich niet goed in hun vel voelden en ik wou leren hoe ik hen kon begrijpen en helpen. Ik ben nogal een babbelaar, dus dat heeft er misschien ook iets mee te maken. Ik ging psychologie studeren in Gent, en raakte verder geïnteresseerd in zowat alles dat te maken heeft met ons welzijn. 

Zo kwam ik terecht bij The Fittest You: een praktijk die focust op alle aspecten van gezondheid. A healthy mind in a healthy body, exact mijn visie! Ik vind het belangrijk om naast de dagelijkse drukte en verantwoordelijkheden ook stil te staan en goed voor onszelf te zorgen. Zorgen voor ons lichaam, maar ook voor onze mentale toestand. En dat vergeten we soms al eens, of we weten misschien nog niet hoe dat moet? 

Als psychologe help ik jou om de obstakels die jou in de weg staan te identificeren, patronen te leren herkennen en deze te overwinnen. Ik wil ervoor zorgen dat jij leeft volgens wat jij écht belangrijk vindt. Ik help je op weg naar meer zelfvertrouwen om jouw doelen en dromen te bereiken. We bekijken hoe jij meer zelfzorg in jouw dagelijks leven kan inbouwen om zo de beste versie van jezelf te worden. Niet volgens van wat anderen van jou verwachten, maar volgens wat jou plezier brengt. Want jij vertolkt de hoofdrol in jouw eigen leven, right?

Door hier samen over in gesprek te gaan leer ik jou kennen en geef ik concrete tips, handvaten & opdrachten. We werken met de kwaliteiten die je al in je hebt en versterken deze. Ik geloof dat we allemaal de kracht in onszelf hebben om te groeien en te ontwikkelen. Ik hoop dat ik je hierbij mag helpen. You’ve gotta nourish to flourish!

30 juni 1996

Master Klinische Psychologie

Klinisch psychologe in Algemeen Ziekenhuis, psychologe en coach bij The Fittest You en online praktijk De FlowFabriek

Scandinavië (reizen & levensstijl), lezen (fictie en non-fictie), fantasy films & series, wandelen in de natuur, lekker eten, creatief bezig zijn (bullet journaling), alles wat met dieren te maken heeft, drag shows en alles wat gezelligheid creëert.

“No one is you, and that’s your superpower!”

Sara De Block

De opleiding psychologie ben ik gestart met het idee om te werken met kinderen. Ik heb een interesse voor de vroege ontwikkeling van kinderen en kan een goede band met hen opbouwen, dus deze keuze lag voor de hand.

Tijdens de eerste jaren van mijn opleiding heb ik echter een moeilijke relatie gehad met eten en met mijzelf. Ik spreek uit ervaring dat slanker worden niet gelijk staat aan gelukkiger zijn, integendeel. Mijn leven bestond uit het volgen van regels om ‘een ideaalbeeld’ te bereiken en ik maakte me zorgen rond alles wat met voeding te maken heeft. Tot ik, dankzij fantastische mensen met een positieve mindset, besloot om te leven voor wat IK echt belangrijk vind. Het streven naar mijn eigen waarden en doelen in plaats van het streven naar de perfectie die op alle vlakken wordt opgelegd door de maatschappij, zorgde voor een enorme vrijheid. 

Naast een liefde om te werken met kinderen, ben ik door mijn eigen ervaringen enorm geïnteresseerd geraakt in zelfzorg, een positieve relatie opbouwen met voeding, faalangst en omgaan met druk en stress in onze maatschappij. Mijn doel is om anderen te ondersteunen in hun zoektocht naar een levensstijl waarvan ze écht gelukkig worden. Opnieuw stilstaan bij de kleine overwinningen van elke dag en jezelf goed genoeg voelen, dat wil ik mensen leren. 

23 april 1997

Master in de Klinische Psychologie – Universiteit Gent

Psycholoog bij The Fittest You

Lopen/wandelen in de natuur, reizen, gezond koken en op restaurant gaan

“Happiness is the moment before you need more happiness”

Laura Meulenijzer

Voor zolang ik me kan herinneren heb ik altijd een grote connectie gevoeld met mensen. Al heeft het toch even geduurd alvorens ik besloten heb om de opleiding psychologie te starten. Er waren steeds een hele hoop externe factoren waardoor ik maar bleef twijfelen. Pas toen ik me echt op mezelf ging focussen en op zoek ging naar wat IK wou, werd het voor mij duidelijk dat psychologie de enige juiste keuze was. Ik kan me dan ook geen job voorstellen waarin ik niet dagelijks in contact kom met mensen.

Ik heb een tijdje als leidinggevende gewerkt waarbij coaching van mijn teamleden centraal stond. Dit heeft me ertoe gedreven om ook mijn praktische kennis rond coaching verder uit te breiden. Na even zoeken heb ik toen gekozen voor de coachingsopleiding ‘ontwikkelingsgericht coachen’. Tijdens die opleiding ben ik ook mezelf een paar keer tegen gekomen en heb ik geleerd dat stil staan bij jezelf, bij de dingen waar je gelukkig van wordt en de dingen die je nodig hebt zo enorm belangrijk is. Het integreren van ‘zelfzorg’ en ‘lief zijn voor jezelf’ was voor mij op dat moment vanzelfsprekend en noodzakelijk.  

Als psychologe/coach wil ik je helpen om opnieuw in je kracht te gaan staan. Ik ben ervan overtuigd dat er al heel wat kwaliteiten in jou zitten waar we mee aan de slag kunnen.  Tijdens de sessies brengen we je doelen in kaart en bewandelen we samen het pad naar je doel, stap voor stap. Hierbij focus ik me vooral op acceptatie, mindset, zelfzorg en lief zijn voor jezelf!

Om je doelen te bereiken kunnen we heel praktisch aan de slag gaan maar daarnaast staan we ook stil bij wie jij bent, wie je wil zijn en wat dit voor jou betekent. Ik hoop samen met jou op pad te mogen gaan. And remember: ‘You are enough!’

14 april 1989

Master Klinische Psychologie
Coachingsopleiding Ontwikkelingsgericht Coachen

Psychologe/coach bij The Fittest You en mijn eigen praktijk Laura Meulenijzer Coaching. Daarnaast werk ik ook als HR-Coördinator

Mijn 2 gekke dochters, sporten, muziek, vrienden en familie!

It’s not about the destination, it’s about the journey!

Caroline Colman

Reeds sinds jongs af aan ben ik geboeid door de psyche van mensen; wat hen drijft, wat maakt dat ze voelen hoe ze voelen & doen hoe ze doen. Het willen begrijpen evolueerde in het willen ondersteunen van mensen in hun eigen doelen en hun proces. Het aanvatten van de studie psychologie was voor mij dan ook een logische keuze waarvan ik nog steeds elke dag blij ben dat ik ze heb gemaakt. Sinds ik in het werkveld ben gestart is mijn passie verder gegroeid. Mijn visie echter, is gewijzigd. Het belang van taal geven aan, samen zoeken naar, … werd aangevuld met hoe belangrijk is het lichamelijke mee in rekening te brengen. Lichamelijk & geestelijk welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De visie van The Fittest You sluit daar voor mij perfect op aan.

Als psycholoog vind ik het belangrijk om te focussen op jouw wensen & jouw doelen. Ik probeer steeds met oog op je eigenheid, je krachten & je ervaringen samen te zoeken naar lichtpunten en je te ondersteunen in het draagbaar maken van moeilijkheden. Een van de mooiste ervaringen als psycholoog, is wanneer mensen opnieuw een beetje fierheid en zelfliefde kunnen voelen. Ik hoop je hier dan ook in te kunnen begeleiden!

30 december 1991

Master Klinische Psychologie, EMDR deel 1 & deel 2, Systeemtherapeut i.o.

Psychologe/coach bij The Fittest You en Klinisch Psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Katten, alpaca’s & alle andere dieren, bakken & c(/m)ocktails maken, lengteklimmen, warmte & gezelligheid…

Every journey begins with a single step.

Virtual Power Classes 

 

Met een abonnement op onze online groepslessen heb je toegang tot zeven verschillende live lessen, van zeven topvrouwen: LYT yoga, Vinyasa yoga, Yin yoga, Pilates, Bootcamp en Burn. Probeer ze allemaal en ontdek welke lessen het beste bij jou passen!

Jolien Lammens – Yoga

Tijdens een woelige periode in mijn leven schreef ik  me impulsief in voor 10 lessen yoga. Ik kon al maanden niet meer slapen en er heerste een onrust in mijn lijf die ik er met lopen niet uit kreeg. Op de mat was de confrontatie groot. Gedachten bleven doorrazen en mijn lichaam deed pijn. Toch kon ik na iedere les een beetje opluchting en ruimte ervaren. Zowel in mijn lichaam als in mijn hoofd. Ik plande een reis naar Bali waar ik de eerste week een yogaretraite vergezelde en nadien nog even alleen doorreisde. Toen ik weer in België aankwam, wist ik zeker dat ik me moest verdiepen in yoga.

Als psychologe merkte ik dat yoga een perfecte aanvulling is om meer inzicht te krijgen in jezelf en de verbinding met je lichaam te gebruiken om aan de slag te gaan. Ik volgde een Yin yoga opleiding. Nadien ging ik verder met Vinyasa. 

Yoga helpt bij de bewustwording van je lichaam en je ademhaling maar ook bij het bewegen, stretchen en ontspannen. Je kan je concentratie verbeteren maar ook kan je oefenen om van je gedachten los te komen. In mijn lessen maak ik hier graag ruimte voor. Ik kijk ernaar uit om jou kennis te laten maken met yoga en je te begeleiden om alle aspecten ervan te ontdekken, zodat ook jij meer vrijheid in je leven kan ervaren.

Bij Yin yoga kan je terecht als je nood hebt aan een relatief rustige les. De focus ligt hier op tijd nemen voor je lichaam door diep en lang te stretchen. De houdingen worden langer aangehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te verkennen. Door merendeels zittende en liggende houdingen voor een langere periode aan te houden, worden de gewrichten en het bindweefsel gestretcht. Yin yoga is dan ook dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

15 februari 1990

Master in de klinische psychologie

Foodlover, yoga, podcasts luisteren, dromen, lopen, Disneyfilms kijken

“When we love, we always strive to become better than we are. When we strive to become better than we are, everything around us becomes better too.” –Paulo Coelho

Fantina Van Berendoncks – Pilates

Als multi passionate persoon heb ik al wel wat carriereswitches gemaakt (van journaliste tot digital marketeer tot kapster met specialisatie kleuren), maar één ding is doorheen al deze veranderingen constant gebleven: mijn passie voor beweging en anderen helpen

Toen ik 5 jaar geleden mijn certificaat tot Pilates Teacher haalde, werd het al snel duidelijk dat ik dankzij mijn eigen passie voor beweging ook andere mensen kon helpen om zich sterker, zelfzekerder en kalmer te voelen.

Wat ik zo geweldig vind aan Pilates is dat het je lichaam sterker maakt, blessures kan voorkomen en verminderen, je hoofd leegmaakt én dat het je lichaam verlengt! Een volledige body & mind aanpak dus :). Mijn aanpak als instructrice is zacht, empathisch en met een vleugje humor.

26 november 1990

Bachelor Journalistiek en Postgraduaat Producer Digitale Media
Kappersopleiding Encora
Classical Pilates Belgium Mat 1 & Mat 2

Pilates Teacher bij The Fittest You & FantiFlow

Bewegen, body positivity, journaling, mindfulness, lezen, dieren en lekker eten

“Being kind is cool”

Eva Govaerts – Yoga

Yoga en ik, we go way back. Onze eerste ontmoeting was magisch: als klein meisje zag ik mijn mama de Groet aan de Zon uitvoeren en was meteen betoverd. Op dat moment plantte ze eigenlijk een zaadje van zelfzorg in mij. Dat zaadje kwam tot bloei toen ik een moeilijke periode doormaakte en is nog steeds mijn krachtige anker.

Ik las ooit ergens: “The work that heals you, is the work you end up doing in the world’. Yoga is mijn medicijn en dat wil ik graag delen. Ik wil je tonen hoe prachtig en krachtig jouw lichaam is en hoe helend en transformerend bewust bewegen kan zijn.

Ik ben een trots en overtuigd docent van de LYT yoga methode; een mix van ‘east meets west’, een weldoordachte blend van klassieke yoga, brainmapping en functioneel bewegen. Met deze moderne vorm en nieuwe kijk op de yoga traditie leer ik je de practice aan te wenden als remedie tegen de mentale en fysieke impact van onze moderne levensstijl.

Mijn lessen zijn intentioneel en intelligent opgebouwd: ik nodig je uit je lichaam echt te leren kennen en waarderen. Ik help je om slimmer en bewuster te bewegen. Ik inspireer je graag om bewegings- en denkpatronen die je niet helpen te herkennen en te veranderen zodat je energiek en pijnvrij kan bewegen & gelukkig en stralend door het leven kan gaan.

23 september 1982

Master Germaanse Taal- en Letterkunde en MaNaMa Zakelijke communicatie
200h Ashtanga Yoga, 50h Yin, 200h LYT Yoga

Freelance HR Specialist & Yoga Teacher

Yoga, fietsen, voeding, persoonlijke ontwikkeling

“To thine own self be true”

Lana Bauwens – Meditatie

Op m’n zestiende nam mama me mee naar mijn eerste yogales. In die lessen zat ook wel eens een korte meditatie, en zo was ik eigenlijk al aan het mediteren zonder dat ik het goed en wel besefte.

Doorheen de jaren ging meditatie een steeds belangrijkere rol spelen in mijn leven. Wanneer ik op 29-jarige leeftijd darmkanker kreeg, zou meditatie een essentieel onderdeel vormen van mijn herstel. Hoe moeilijk die periode ook was, ik ben dankbaar voor de levenslessen die ik eruit heb geleerd.

Meditatie en spiritualiteit zijn altijd al belangrijk voor me geweest, en ik wou mijn passie ook met anderen beginnen delen. Als meditatie voor mij zo’n groot verschil had gemaakt, dan zou het dat ook zeker voor anderen kunnen.

Er is niet één juiste manier om te mediteren en tot rust te komen. We zijn allemaal uniek en we zitten allemaal op een ander moment in ons leven. Er is geen one-size-fits-all op vlak van meditatie. Daarom is mijn lesmethode eclectisch. Zodat je een brede waaier aan technieken krijgt om je dagelijks te ondersteunen. 

Ik ben geen goeroe. Ik ga je niet de weg naar verlichting tonen. Helaas. Wat ik je wel kan leren, is om tijd te maken om te luisteren naar jezelf. Zodat je je eigen goeroe kan zijn en zo je pad kan uitstippelen naar verlichting (of naar om het even waar je heen wilt).

25 juli 1986

Life? Neen, ik heb een bachelor in modetechnologie

Oprichter van Lana Land: meditatie en mindset, auteur van Reset en host van Heksen Dragen Sneakers podcast, mede-oprichter van DreamCATchers

Katten, spiritualiteit, lezen, India, yoga, karaoke, films en series kijken, vrijwilligerswerk en ijsjes eten.

“This too shall pass”

Marie de Burbure – Abs

Ik ben Marie, geboren in Gent, maar ik woon al 8 jaar in Brussel. Ik heb een bachelor in toegepaste communicatie & ik ben helemaal fan van sporten. Van kleins af aan heb ik alle mogelijke sporten uitgeprobeerd: ballet, turnen, judo, paardrijden, hockey, zeilen…
Ik kon deze jarenlange passie voor sport en gezonde levensstijl niet voor mezelf houden, dus ben ik 3 jaar geleden begonnen met het geven van sportlessen, in groepsverband en privé. Daarnaast heb ik ook de blog Museofgreens gecreëerd om mensen te inspireren en de liefde voor sporten & gezonde voeding terug te laten vinden.
Dagelijks bewegen en gezond eten maakt een persoon niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger. Mijn doel is om mensen te motiveren om een gezonde levensstijl aan te nemen om zich beter in hun vel te voelen. Voor mij gaat ‘je beter voelen’ niet alleen over het uiterlijke/fysieke, maar het gaat vooral over ‘zelfliefde’. Goed voor jezelf zorgen, niet enkel om er mooi uit te zien, maar om er gelukkiger van te worden en om je levensstijl te kunnen behouden en ervan te genieten.
Mijn grootste doel is om mensen het plezier van sporten terug te laten vinden. Sporten, niet enkel omdat het goed is voor je lijf maar ook voor je humeur, je gezondheid, je mentale ingesteldheid en omdat het ook gewoonweg super leuk is!

13 juni 1993

Bachelor in toegepaste communicatie

Digital marketeer bij EXKi & oprichter Muse Of Greens

Sporten, ik ben de meest energieke persoon, ik moet altijd bezig zijn!! Ook koken, nieuwe lekkere veggie receptjes uitvinden en reizen naar de zon of een toffe citytrip

Jana Van Himbeeck – Power Hour

Als tiener sportte ik enkel om af te vallen en zag ik eten als de duivel. Daardoor ging ik als een enorm onzeker persoon door het leven. Door zowel mensen uit mijn omgeving als bepaalde accounts op sociale media bouwde ik stilletjes aan terug een gezonde relatie op met eten en sporten. Het was een traag proces met ups & downs, waarin ik mezelf enorm goed heb leren kennen.

Tijdens mijn studie Journalistiek schreef ik al mijn artikels over sporten en gezonde voeding, omdat beide zo’n groot deel uitmaakte van mijn leven en omdat ik er zoveel mogelijk over wou leren. Ik startte een blog met eigen receptjes, weetjes over sport en tips om gezond door het leven te gaan. Na mijn studie Journalistiek trok ik voor een tijdje naar Midden-Amerika om vrijwilligerswerk te doen. Het waren vier heftige maar prachtige maanden waarin ik veel heb kunnen nadenken. Toen ik dan bij thuiskomst niet meteen een job vond in de harde wereld van de journalistiek, nam ik een sprong in het diepe: ik volgde een opleiding tot personal trainer.

Waarom? Omdat ik weet dat het allemaal niet zo simpel is en ik jou oprecht wil helpen. Om het beste in jou naar boven te halen, maar vooral om die smileop je gezicht te toveren. Cause believe me, sporten is fantastisch en die ervaring wil ik graag met je delen.

Daarnaast volgde ik verschillende bijkomende opleidingen. Alles stond en staat nog steeds in teken van jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Om je wegwijs te maken in de wereld van gezondheid. Maar vooral om je te begeleiden in je journey naar de beste versie van jezelf.

3 februari 1996

Bachelor Journalistiek – AP Hogeschool
Personal coach – Centrum Voor Avondonderwijs
200hr yoga teacher – Uplifted Yoga Teacher Training
Pre-en postnatale training level 1 coach – Core Academy
Breathing coach – YOGABODY

Personal trainer, yoga teacher & breathing coach

Bewegen (in welke vorm dan ook), schrijven, chocolade, reizen, koken en mijn eigen recepten ontwikkelen.

Liesbeth Vanspauwen – Mindfulness & Yoga

Als je me 5 jaar geleden verteld zou hebben, dat ik mij vandaag liefst met yoga en mindfulness bezig houdt, zou ik je toch wel even gek bekeken hebben.

What a ride it was to be here now at this point in my life!

Na mijn studies, kreeg ik de televisiemicrobe te pakken. Als TV-producer en later corporate producer, leerde ik ontzettend boeiende mensen kennen, kwam ik op onwijs veel plaatsen, reisde ik veel en deed ik hele rugzakken vol mensenkennis op.  Ik leefde vooral ook tegen 300 km/u in een bikkelharde, prestatiegerichte wereld.  Hoe langer hoe meer, miste ik zingeving, maatschappelijke relevantie, authenticiteit en – niet onbelangrijk – ik miste de connectie met mezelf.

Via yoga leerde ik terug connectie maken en het bracht me ook op het pad van Mindfulness, een echte eye opener en life saver voor mij. Zowel Mindfulness als yoga zijn zo’n belangrijke tools, ook preventief, om je staande te houden op een gezonde manier in dit hectische leven.

Ik heb mezelf vol enthousiasme in beide disciplines professioneel verdiept en het is mijn missie om dit uit te dragen aan jullie allemaal. Om zoveel mogelijk mensen hiermee te leren kennis maken, want het is zo ontzettend waardevol en krachtig.

23 juli 1977

Master Communicatiewetenschappen (VUB)
Postgraduaat Bedrijfsbeheer (Ehsal)
Mindfulness trainer (Instituut voor Aandacht & Mindfulness)
Yoga Teacher (State of Flow @ Plooy Yoga Studio)

Mindfulness coach

Asthanga yoga , reizen en ontdekken, lezen en verdiepen, food lover, dog mum, friends and family

“Gratitude turns what we have into enough and more” – Melody Beattie

Aurélie De Jong – Bootcamp & Stretch

Nadat ik mijn studie bio-ingenieurswetenschappen afgerond had, startte ik met een doctoraat. Tijdens die jaren werd mij echter al snel duidelijk dat mijn passie meer lag in gezonde voeding en sport. En ook al heb ik heel veel interesse in alles wetenschappelijk, toch word ik het meest gelukkig van mensen helpen. Daarom besloot ik ook om heel mijn carrière om te gooien en opnieuw te gaan studeren. Ik behaalde eerst mijn personal trainer certificaat en volgde daarna de opleiding voedings- en dieetkunde. Sinds 2020 mag ik mijzelf eindelijk officiëel diëtiste noemen.

Als diëtiste baseer ik mij vooral op de principes van intuïtief eten, met het inbouwen van gezonde gewoontes die haalbaar zijn op lange termijn. Geen strenge regeltjes of verboden voedingsmiddelen dus. Maar wel wetenschappelijk onderbouwd advies op maat om jou gezonder en beter in je vel te laten voelen.

Als personal trainer werk ik zowel graag met beginners als met meer gevorderden. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat jij ook van sporten gaat houden, net als ik. Met een focus op techniek en blessurepreventie, sport je veilig bij ons in de praktijk of via online begeleiding. Daarnaast geef ik ook groepslessen, zowel in de praktijk als online. Ik haal ontzettend veel plezier uit het lesgeven en ga dan ook altijd met een smile op mijn gezicht naar huis.

10 januari 1993

Bio-ingenieurswetenschappen (KULeuven)
NASM Certified Personal Trainer (PCA)
Voedings- en dieetkunde (UCLL)

Diëtiste & Personal Trainer

Lekker eten, krachttraining, reizen, gaan wandelen in de natuur en terrasjes doen

Gudrun Hespel – Booty, Abs & HIIT

Vandaag de dag sta ik sterk in mijn schoenen, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Als jonge tiener en twintiger kreeg ik te maken met een 8-jaar durende strijd tegen anorexia, orthorexia an boulimia. Van een kind vol levenslust en durf veranderde ik in mijn tienerjaren in een bange, bloedonzekere en stille tiener. Een lange en intensieve behandeling heeft mij gelukkig geholpen om mijn demonen te overwinnen en sterker in het leven te staan dan ooit.

Dat ik iets in de zorgsector zou doen, wist ik al van kleins af aan. Altijd al wilde ik dokter worden… Tot ik in mijn 4e jaar geneeskunde zat en tijdens mijn stages besefte dat dit helemaal niet was wat ik echt wilde doen. Na lang nadenken besloot ik om van richting te veranderen en psychologie te gaan studeren. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad. Als ervaringsdeskundige psycholoog probeert ik nu met hart en ziel anderen te helpen die met een eetstoornis worstelen.

Sporten is daarnaast ook altijd al een belangrijk deel van mijn leven geweest, alles deed ik graag als kind, als het maar actief was. In mijn studententijd ontdekte ik dan ook nog eens een nieuwe passie: bakken en koken. Tijdens mijn studies psychologie begon ik een blog met gezonde recepten en tips en tricks, wat al snel een zeer uit de hand gelopen hobby werd en later deel ging uitmaken van mijn job. Ondertussen heb ik verschillende opleidingen afgerond tot personal trainer en heb ik een boek geschreven dat in april 2019 uitkwam en meteen ook het startschot was om een eigen praktijk op te starten.

Met The Fittest You wil ik vooral anderen helpen om zich beter in hun vel te voelen. Beter zorg dragen voor lichaam en geest.

4 augustus 1991

Master in de klinische psychologie (en bachelor in geneeskunde)
NASM certified Personal Trainer
Pre- en postnatale training level 2 coach
Running analysis and re-education certified

Zaakvoerder The Fittest You sinds september 2019

Passie voor sporten, gezond koken (maar met een zwak voor ijsjes en pizza) en vooral mensen helpen