name=“p:domain_verify” content=“777b6b19394091e88f31726a53555b60"

De voordelen van samen sporten

Sporten in groep is een van de meest efficiënte manieren om fitter te worden én die fitheid te behouden. Why? Wel, het groepsgegeven heeft tal van voordelen tegenover individueel zweten. Voordelen die ervoor zorgen dat je wekelijkse sportles leuker wordt (waardoor je ze beter volhoudt), maar vooral ook effectiever! Klaar  voor? Hier heb je alle voordelen van sporten in groep op een rij. 

  1. Brainless bewegen onder gediplomeerde begeleiding

Als je op je eentje sport, moet je je niet alleen naar je matje slepen, je moet ook nog eens uitvogelen wat je nu weer gaat doen. Dat probleem heb je niet met groepslessen. Showing up is the hardest part, want de rest bepaalt je coach. En dat zonder personal-trainerprijzen te betalen! 

  1. De groep stuwt je naar een hoger niveau

Tijdens een groepsles werk je vaak harder dan alleen. Studies tonen aan dat de combinatie van een vriendelijke, maar licht pushy lesgever en de aanwezigheid van medesporters je natuurlijke competitiegeest aanwakkert, waardoor je harder werkt! Level up! 

  1. Het groepsgevoel motiveert

Lessen missen wordt moeilijker als er een groep is die op je rekent en elke keer weer op een vast moment klaar staat. Wie weet creëer je zelfs een band met je medesporters waardoor je zowaar zin krijgt in jullie wekelijkse afspraak, hoe zot zou dat zijn! 

  1. Meer endorfine? Yes please! 

Endorfines zijn je feelgoodhormonen en, je raadt het al, die pieken tijdens een goede groepsles. De opzwepende muziek, de lesgever die je door de routine schreeuwt, de moeite die je moet doen om bij te blijven én het feit dat je niet alleen bent, zorgen er allemaal voor dat je lichaam meer endorfines vrijgeeft. En dat wil je. 

  1. Geen idee wat je aan het doen bent? Geen probleem. 

Het is leuk als je het wel weet, maar het is ook allesbehalve een probleem als je niet weet wat je aan het doen bent. Was het nu je gluteus maximus of je triceps? De coach knows, en dat is genoeg. Go with the flow baby! 

  1. Het is gewoon leuker

Samen afzien is leuker dan alleen. Geloof ons maar gewoon. 

Overtuigd? Of moet je het eerst in de praktijk ervaren? Start je free trial op powerclasses.the-fittest-you.com.