name=“p:domain_verify” content=“777b6b19394091e88f31726a53555b60"

“Once she became comfortable with being uncomfortable, she was free to grow.”

MINDFULNESS

8 weken 

mindfulness cursus

Wil je hier en nu meer beleven en meer genieten? Stoppen met hollen en stress de baas worden? Hoe zou jij het vinden om vol vertrouwen jouw leven te leiden en vrede te vinden in jezelf, ongeacht de moeilijkheden en tegenslagen?

Van nature uit zijn we als mens bezig met het plannen en zorgen voor de toekomst. En zijn we niet bezig met de toekomst, dan kijken en verlangen we vaak naar het verleden. Met als gevolg dat het heden op de achtergrond verdwijnt…

Mindfulness staat voor leven met volle aandacht. Leven in het nu. Niet bezig zijn met de planning van morgen of eindeloos piekeren over alles wat afgelopen week gebeurde. 

Mindfulness is exact het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Het gaat over dichterbij jouw gevoel komen. Zonder te oordelen, zonder direct actie te ondernemen & jezelf op die manier de ruimte te geven om problemen op een andere manier te benaderen. 

Deze mindfulness training is volledig wetenschappelijk onderbouwd en baseert zich op technieken uit de Mindfulness Based Cognitive Therapy en Mindfulness Based Stress Reduction. Deze training heeft als doel je stap voor stap – in 8 sessies – vertrouwd te maken met de inzichten en vaardigheden van mindfulness. De training reikt je de nodige tools aan die je leren omgaan met gedachten en gevoelens, zowel de positieve als de negatieve. Oefeningen en meditaties tijdens de live lessen doen je de kracht van aandacht ervaren. De kracht van aandacht op het heden, en het niet steeds dromen over de toekomst en herbeleven van het verleden. 

Wat houdt de training praktisch in?

8 live groepsessies

De training bestaat uit 8 online sessies gegeven door onze mindfulness trainer. De sessies worden wekelijks ingepland en gaan iedere keer door op Zoom.

De sessies zijn de rode draad van deze cursus. Het wordt dus sterk aangeraden deze live mee te volgen. Herbekijken in replay kan ook steeds.

Digitaal platform

Na elke online groepssessie vind je op ons Teachable portaal, naast de replay, ook aanvullend materiaal terug.

Hier vind je huiswerk dat je doorheen de week kan gebruiken om mindfulness toe te passen in je dagelijkse leven. Je krijgt ook extra audiofiles die je toelaten meditaties in te plannen.

Online community

Je krijgt ook toegang tot een online community op Slack. 

Het doel van deze community is voornamelijk om elkaar te motiveren tijdens deze 8 weken en eigen ervaringen omtrent mindfulness te delen, indien gewenst. Alle communicatie van onze mindfulness trainers omtrent de cursus gebeurt ook via dit kanaal. 

8 weken

mindfulness training

Planning

Januari - Maart 2022

De volgende 8 weken mindfulness training start in Januari. De inschrijvingen hiervoor zijn reeds geopend.

Najaar 2022

Als je niet kan op deze data, kan je je alvast op de wachtlijst zetten voor de volgende mindfulness trainingen. We organiseren deze trainingen ongeveer 2 keer per jaar, dus de volgende editie gaat door zomer/najaar 2022.  Dit is natuurlijk op voorbehoud, aangezien de effectieve data nog niet vastligt. 

Wat ervaarden deelnemers?

"De cursus leert je op een andere manier naar jezelf en de (kleine of grotere) uitdagingen van het leven kijken en ernaar te handelen. Vaak zijn we het gewoon om hard te zijn voor onszelf en anderen, maar alles start met lief te zijn voor onze gevoelens en ons lichaam. Durven lief zijn voor jezelf... het is een uitspraak waar ik nooit bij stilstond, tot deze cursus. Waarom zo'n makkelijke uitspraak voor een mens toch zo moeilijk kan zijn...? Het pad naar het antwoord wordt aangereikt doorheen de cursus. De wandeling moet ik zelf wel gaan. Maar met de tools die ik meekreeg in de cursus kan ik het verdere pad aan. Ongetwijfeld met vallen en opstaan, maar dat hoort erbij."

– Tiny

"Dit programma heeft me veel geleerd, het heeft me rust gebracht, verbondenheid gegeven, erkenning gegeven, laten zien dat er ook kracht te rapen valt uit moeilijke en pijnlijke situaties. Het heeft me laten zien dat niets perfect is en dat dat ook niet hoeft. Het heeft me intens leren genieten van de kleinste dingen. Ik ben jullie enorm dankbaar!."

– Lien

"Een kado aan mezelf waar ik nog heel lang plezier van ga hebben. Op het moment dat de wereld op z'n kop wordt gezet door corona en je met een aantal vragen worstelt, is mindfulness de tool die je kan helpen om je gedachten en zorgen met milde vriendelijkheid oprechte aandacht te geven."

– Karen

“Gratitude turns what we have into enough and more

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws van The Fittest You?

Zet je dan nu op de nieuwsbrief!