name=“p:domain_verify” content=“777b6b19394091e88f31726a53555b60"

Het verhaal van Nicole

“Mindfulness schonk mij de moed om te luisteren naar mijn hart”

 

Dat mindfulness levens kan veranderen, dat hebben we al vaker gezegd, maar misschien ben je nog niet helemaal overtuigd. Dan kan de reis die Nicole – mindfulness trainer bij Team TFY – maakte, je misschien de streep over helpen om het toch een kans te geven. You ready? 

Hello sunshines,

Ik ben Nicole, Mindfulness trainer bij The Fittest You en mama van Gudrun. Mindfulness werd mij in 2010 voorgeschreven door mijn huisarts, als aanvullende behandeling voor mijn burn-out. Ik had geen idee van wat het eigenlijk inhield, maar ik wilde zo snel mogelijk weer aan het werk, dus natuurlijk zou ik wel even acht weken training gaan volgen! 

Maar oh my word, wat vond ik die eerste sessies moeilijk. En wat een eyeopener waren die acht weken voor mij! Het was alsof ik een wereld van rust en vrede ontdekte in mezelf, die ik al lang verloren was. 

Door inzicht te krijgen in de werking van mijn geest en aandacht te leren geven aan mijn adem, mijn lichaam en de ruimte om mij heen, kreeg ik terug contact met het hier en nu. Een verrukkelijke verademing in mijn hectische wereld van steeds maar denken en doen. 

Er was niets zweverigs aan de oefeningen, integendeel, het was hard trainen voor mijn brein om te breken met ingesleten gewoontes.

Maar ik ben er serieus mee aan de slag gegaan, en nooit meer gestopt. Gaandeweg besefte ik dat ik wél een impact kon hebben op de piekertreinen in mijn hoofd en op mijn criticus die me zelden met rust liet. Ik werd liever voor mezelf en zorgzaam voor al mijn emoties. 

Het kostte moeite en inzet, maar gaandeweg werd mindfulness beoefenen een gewoonte. Uiteindelijk is het zelfs een nieuwe levenshouding geworden die mij gelukkig en tevreden maakt, en die verantwoordelijk is voor de vele lachrimpeltjes op mijn gelaat. 

Toch is het geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat ik geen pijn, stress, verdriet of onmacht meer ervaar. Het heeft me wél geleerd om anders om te gaan met die lastige emoties en om ook tijdens moeilijke momenten voor mezelf te blijven zorgen. 

In eerste instantie was mindfulness mijn secret weapon om stand te houden in een stressvolle job, maar op termijn heeft mindfulness mij de moed geschonken om te luisteren naar het fluisteren van mijn hart. In 2013 koos ik resoluut voor die weg, en trok ik voor vijf maanden naar Zuid-Afrika, waar ik mezelf helemaal hervond. 

Sindsdien rolt mijn leven zich verder uit, alsof ik zachtjes op een rode loper loop. Alles ontvouwt zich vanzelf, iedere dag, elk moment. En daar kan ik immens dankbaar voor zijn. 

Ik zou een boek kunnen schrijven over de wondere dingen die ik dankzij mindfulness mocht ervaren in en rondom mij, en misschien doe ik dat ooit nog wel. Maar ondertussen blijf ik hier en nu genieten en geef ik de kunst graag door aan jou met de 8-weekse mindfulnesstraining.  

Mindfulnesstrainer worden leek ooit een verre, onbereikbare droom. Ik schenk mezelf een warme glimlach, want heel mijn wezen wist toen al dat ik het vandaag zou zijn 😉

Ik hoop je snel te mogen verwelkomen in onze mindfulnesstraining, zodat ik jou ook kan helpen op de reis naar jezelf!

-Nicole Broeckx