name=“p:domain_verify” content=“777b6b19394091e88f31726a53555b60"

“Je hebt maar één ‘ik’ en je moet ervoor zorgen, dat heeft dit traject me geleerd.”

Jessica nam deel aan het Kickass Confidence Traject. Het traject startte voor Jessica op een moment dat ze door een enorm diep dal ging: ze kreeg te maken met een burn-out. Bijgevolg kwam Jessica tijdens het traject oog in oog te staan met haar eigen onzekerheden. Daarom verplichtte ze zichzelf om te vertragen.

In deze blog getuigt Jessica hoe ze stap voor stap haar onzekerheden kon overwinnen en hoe ze zichzelf voor de eerste keer sinds lange tijd terug op de eerste plaats zette.

Wat betekende het Kickass traject voor jou?

“Ik leerde om voor mezelf te kiezen” antwoordt Jessica op deze vraag. “Door de cursus ben ik pas gaan inzien hoe hard ik probeerde om het perfecte leven te leiden, hoe hard mijn leven in functie stond van anderen en hoe hard ik zelf niet meer aan het leven was. Ik moest terug leren om aan mezelf te denken en mezelf op de eerste plaats te durven zetten. Op het moment dat de cursus startte ging het bij mij niet meer: ik was bijna tegen een muur geknald. Het moment dat de cursus startte, was dan ook een kantelpunt voor mij.”

“Ik vond het heel moeilijk te accepteren dat ik een burnout had. Dat ik niet meer kon meedraaien in de maatschappij. Want, ‘sterke Jessica die gaat falen’ dat kan nu toch niet?! Zo zag ik dat. De cursus liet me inzien dat dit geen falen was. Dat het een vorm van zelfliefde en zelfzorg is om op de rem te gaan staan en om voor mezelf te zorgen, herstel. Dat had ik ervoor nooit gekunnen.”

Hoe merkte je de invloed van de cursus dan in je dagelijks leven? Hoe zette je dit zelf om in actie?

“Je moet er dan natuurlijk wel zelf iets mee gaan doen. Je wordt – tijdens je traject – geconfronteerd en gaat je leven daardoor in vraag stellen. Je gaat nadenken over dingen waar je daarvoor nooit over zou nadenken. Dat maakte voor mij het verschil. Ik moest er iets mee doen.”

“Ik stond tijdens mijn traject gelukkig nooit alleen, door mijn supportgroepje en het online platform. Daar kon ik m’n vragen stellen aan mensen die me niet zouden beoordelen. Ik kon er m’n ei kwijt. Het feit dat je mensen hebt die naar je luisteren op zo’n moeilijk moment. Of het nu iets was dat je gelukkig maakte of iets waar je mee zat: er was altijd wel iemand die naar je verhaal wou luisteren. Dat maakte dat het binnenkwam en dat ik kansen kreeg om te groeien. Ja, Ik ben enorm gegroeid door deze cursus. Ik heb mezelf resoluut op #1 gezet.”

Wat zou jij willen zeggen aan iemand die twijfelt om het traject te volgen?

“Kies voor jezelf. Kies voor zelfliefde en zelfzorg. Maak de investering in jezelf. Dat is zo waardevol. Je hebt maar één ‘ik’ en je moet ervoor zorgen, dat heeft dit traject me geleerd.”

– Grote dank aan Jessica, die haar verhaal met ons wilde delen! 

Raakte het verhaal van Jessica jou?
Ben je geprikkeld om ook de sprong te wagen en jezelf voor eens en voor altijd op nummer 1 te zetten? Dan is het Kickass Confidence Traject zeker iets voor jou. Via deze link kom je er alles over te weten.