name=“p:domain_verify” content=“777b6b19394091e88f31726a53555b60"

Waarom gebruik van sportvoeding alleen maar voordelen heeft (ja, ook voor jou!)

“Ik gebruik geen sportvoeding, want ik wil geen bodybuilder worden” 

Think, again, baby! Sportvoeding is écht niet alleen voor wie hypergespierd wil worden. Het is veel breder inzetbaar!
Lees gerust mee. 

1. Je neemt de energie op die je nodig hebt 

Door je voeding aan te passen aan je sport, krijgt je lijf voldoende voedingsstoffen om zich daaraan aan te passen. Zo herstel je beter en sneller, waardoor je sterker wordt en progressie maakt. 

2. Je maakt het je lijf makkelijker

Als je inspanning levert, bezorg je je lichaam stress: al je bloed gaat naar de spieren die aan het werk zijn – en dus niet naar je maag en darmen Sportvoeding is daarom meestal makkelijk te verteren, zodat je lijf kan focussen op wat echt telt: de spieren. 

3. Je krijgt minder snel spierpijn

Omdat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt op het juiste moment, help je je lichaam herstellen. Dat betekent: minder spierpijn voor jou! 

4. Je maakt sneller vorderingen

Omdat je lijf sneller herstelt, kan je ook sneller een nieuwe inspanning aan. Gevolg: je wordt sneller beter in je sport. En dat motiveert dan weer om vol te houden. 

5. Je voorkomt blessures 

Nog meer goed nieuws, want wie beter recupereert door de juiste voeding, creëert ook een grotere belastbaarheid. Dat betekent dan weer dat je minder snel ten prooi zal vallen aan blessures. 

6. Je vermijdt maag- en darmklachten 

Nooit meer buikpijn tijdens het sporten? Yes please. Door rekening te houden met de voedingsmiddelen die jij makkelijk kan verteren, verminder je maag- en darmklachten tijdens het lopen. En dat is op zijn beurt dan weer goed voor de kwaliteit van je trainingen. 

7. Je herstelt je vocht- en mineralenbalans

Naast de verbruikte energie, houd je ook rekening met het herstellen van je vocht- en mineralenbalans. Je leert rekening te houden met de signalen van je lichaam en daarop in te spelen. 

8. Je verhoogt je immuniteit en wordt minder snel ziek

Sporten vraagt veel van je lichaam. Als je dan je lijf niet tegemoetkomt in wat het nodig heeft, rust en voeding dus, blijft het in de gecreëerde stressreactie hangen en is de kans groot dat je ziek wordt. Juiste voeding helpt je lichaam sterk genoeg te maken om te vechten tegen mogelijke ziektes. 

Je wordt minder snel ziek, luistert naar je lichaam, raakt minder vaak geblesseerd, hebt minder spierpijn. Al die voordelen hebben nog een groot gemeenschappelijk gevolg: je wordt beter. En dat wil je, toch? 

“Ja ja, ok, ik ben overtuigd. Maar HOE?” 

Dat kunnen wij je vertellen. Onze diëtistes, Aurélie & Jolien, gaven een masterclass die helemaal gewijd is aan sportvoeding.
Die kan je bekijken in replay via deze link!
Ook de slides krijg je opgestuurd na aankoop.